Niks gebeurd!

11/02/2017


(blog behorend bij versje #YF17043)

Laat ik allereerst vooropstellen: ik was er niet bij. Ik heb niet met eigen ogen gezien wat er gebeurd is. Ik heb alleen de nieuwsberichten gelezen.
 

En in die nieuwsberichten las ik dat de politie in een van de voorsteden van Parijs een zwarte jongeman op een dusdanige manier heeft ‘aangehouden’, dat hij – onder andere – anale verwondingen heeft opgelopen, zodanig dat een operatie noodzakelijk was.

Nu is het algemeen bekend dat de sfeer in diverse voorsteden van Parijs op zijn zachtst gezegd grimmig is. De leefomstandigheden van de veelal allochtone bewoners zijn erbarmelijk, de werkloosheid is hoog, van positieve toekomstperspectieven is nauwelijks sprake.

Het gevolg is dat er in sommige wijken vaak wekenlang rellen woeden, waartegen de politie niet alleen nauwelijks is opgewassen, agenten worden ook regelmatig bedreigd en aangevallen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook de politie steeds harder gaat optreden.

Met als resultaat dat nu een donkere jongeman in het ziekenhuis ligt met een gescheurde endeldarm, veroorzaakt door een wapenstok.

Een triest verhaal, maar eerlijk gezegd vind ik wat er gebeurd is, niet eens het allerergste. Wat ik nog veel erger vind, is dat ‘onderzoek’ inmiddels heeft ‘uitgewezen’ dat wat gebeurd is, niet gebeurd is. De jongeman in kwestie is helemaal niet verkracht. Zijn broek zakte af, vanzelf, en toen schoot zó die wapenstok door het stof van zijn onderbroek heen. Wat een pech!

Ik heb geprobeerd me dat voor te stellen. Te visualiseren hoe dat gegaan moet zijn. Maar het lukt me niet. Misschien omdat het mij nog nooit overkomen is. Dat ik per ongeluk iets uit mijn handen liet vallen, een pollepel of zo, en dat precies op datzelfde moment iemands broek spontaan afzakte, en die pollepel zó tussen de billen van die persoon verdween. Nooit meegemaakt. Dus het kan aan mij liggen.

Maar als ik die zwarte jongeman in het ziekenhuis was, zou ik me meer genaaid voelen door de resultaten van het onderzoek, dan door die wapenstok.