Turing Gedichtenwedstrijd

17/12/2017


Hoewel het niet zo heel gebruikelijk is om met je mislukkingen te pronken, ga ik dat toch doen.

Ik heb namelijk op 15 december 2017 bericht ontvangen van de Turing Gedichtenwedstrijd dat geen van mijn vier ingezonden gedichten door is naar de volgende ronde.

Nu geven de winnende gedichten van de afgelopen jaren wel heel duidelijk weer dat de Turing-stijl (zie eventueel www.turinggedichtenwedstrijd.nl) nogal verschilt van de Yvonne-stijl, maar ik heb toch een poging gedaan. En dus verloren.

Een van mijn inzendingen wil ik nog even voor mezelf houden, de andere drie wil ik graag met jullie delen. Het eerste gedicht, het meest in de stijl van mijn dagelijkse versjes, had ik al eerder op Facebook gepost, het heet 'De klok'.


de klok tikt luid

minuten lossen 

op in eeuwigheid

als ik wegzink

in een

eindeloos niet

mijn schreeuw

wanhopig

eenzaam boos

niemand

die me hoort

niemand

die me ziet

de wereld zwijgt

meedogenloos

de klok tikt luid