Hebban

12/02/2018

 

Hebban.nl is een van de grootste boekensites van Nederland, waar vele duizenden lezers én auteurs lees- en schrijfervaringen delen. Daar wil je als auteur met een nieuwe thriller op komst dus bij zijn!

Ik had al geruime tijd een lezersaccount op Hebban, maar ik moet bekennen dat ik daar tot nu toe niet zoveel mee deed. Mijn uitgever wees me erop dat het misschien verstandig was om ook een auteursaccount aan te maken, en af en toe een blog te plaatsen, dus ik nam voor het eerst sinds lange tijd een kijkje op de website.

En daar bleek dat ik allang een auteursaccount héb op Hebban! Met een keurige vermelding van de vier boeken die ik tot nu toe heb geschreven. Was dat even handig! Nu hoefde ik alleen nog maar een profielfoto te uploaden en een iets uitgebreidere en actuele biografie te plaatsen, en ik kon aan de slag.

Alleen, hoe doe je dat? Ik klikte duizend keer op mijn naam en het camera-icoontje, maar er gebeurde niets. Ik logde in op mijn gebruikersprofiel, op zoek naar een mogelijkheid om via die weg op de auteurspagina te komen, maar ook dat mislukte. Ik raadpleegde allerlei mensen die zéker wisten dat het moest kunnen, maar zich niet konden herinneren hoe het ook alweer moest, en uiteindelijk besloot ik er eerst maar eens een nachtje over te slapen.

En dat was een goed idee, want toen ik de volgende ochtend nog vóór het opstaan een snelle blik op Hebban.nl wierp, bleek mijn probleem doodleuk tussen de veel gestelde vragen te staan. Mét oplossing. En die oplossing was zo simpel als wat. Je hoeft geen ingewikkelde accounts aan te maken, of inlogprocedures te volgen. Je hoeft alleen maar even aan de mensen van Hebban te vragen of ze je accounts aan elkaar willen koppelen. Meer niet.

Dus dat vroeg ik. En dat deden ze. Razendsnel. En nu ben ik een Hebban-auteur! En in die hoedanigheid heb ik een verzoek aan jullie: in de komende periode gaat er een heleboel gebeuren. Mijn boek moet een titel krijgen, en een omslag, en een ISBN-nummer. En héél voorzichtig heb ik een begin gemaakt met een volgend manuscript.

En al die stappen wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Hier, op mijn website en op social media, maar ook op Hebban.nl. Dus wil ik jullie vragen om eens een kijkje te nemen op mijn Hebban-pagina, en me daar te volgen als je dat leuk vindt. Of een recensie te plaatsen over een van mijn eerder verschenen boeken, en straks – als ie uit is – over mijn nieuwe thriller. Want uiteraard ben ik héél benieuwd naar jullie mening.

Dus… zie ik jullie op Hebban? Ik wil wel alvast verklappen dat daar al een korte beschrijving van mijn nieuwe thriller te lezen is!


IMG_20180212_163951_019