Trailer!

17/02/2018


Manuscript. Check! Uitgever. Check! Titel. Check! Wat nu? Een trailer! 

Toen mijn manuscript nog niet af was, werd tijdens een schrijfworkshop die ik volgde verteld, dat het een goed idee zou zijn om een korte videopitch te maken, waarin je zelf je boek promoot. Die pitch zou je dan, samen met je manuscript, aan potentiële uitgevers kunnen toesturen, om de kans te vergroten dat ze hun oog op jóuw verhaal laten vallen, en niet op dat van iemand anders op de stapel. 

Dat klonk als een goed idee, maar op weg naar huis kreeg ik zelf nog een veel betere inval. Ik zou geen pitch gaan opnemen met alleen maar mijn eigen lelijke hoofd in beeld, ik zou een heuse boektrailer maken! Ik zou niet gaan vertéllen hoe spannend mijn manuscript is, ik zou het laten zien!

Daarna ging alles zó snel, dat het opnemen van een boektrailer voor even naar de achtergrond verdween. Voor even, want nu mijn thriller Schaduwen daadwerkelijk in de loop van 2018 gaat verschijnen, is er een heel nieuwe reden voor het maken van een trailer: boekpromotie! 

Dus ik stuurde een appje aan Monique, die zich al eerder bereid had verklaard me te helpen. Ze was nog steeds enthousiast, en na een gezellig middagje brainstormen hadden we een fantastisch script. En een heleboel problemen! Want waar gingen we de benodigde acteurs en rekwisieten vandaan halen? 

Die nacht schrok ik wakker. En zomaar ineens wist ik met angstaanjagende zekerheid wie de perfecte acteurs voor mijn trailer zouden zijn. Maar zouden ze daar zelf ook zo over denken?

Meteen de volgende ochtend stuurde ik een appje met mijn brutale vraag, en aan het eind van de volgende dag had ik mijn acteurs én een opnamedatum én rekwisieten.

De opnames moeten nog plaatsvinden, het filmpje moet nog worden gemonteerd, maar het enthousiasme en de behulpzaamheid en de briljante ideeën van de mensen met wie ik samenwerk geven mij zoveel inspiratie en positieve energie, dat de trailer voor mij nu al een succes is. Maar het wordt vast en zeker nog veel beter!


 

 

IMG_20180217_193541_725