Filmen! Deel II

25/02/2018


Vandaag was het zover. Samen met cameravrouw Monique, vier getalenteerde acteurs en drie enthousiaste honden ging ik op pad om een boektrailer op te nemen waarmee we te zijner tijd mijn thriller Schaduwen kunnen promoten. 

Toen we om exact negen uur ’s ochtends van huis gingen, was het min vier graden Celsius. Dat voelde koud, héél koud. Des te beter, meenden we. Met dit soort Siberische weersomstandigheden zou de rest van de mensheid het waarschijnlijk niet in haar hoofd halen om de deur uit te gaan. En dat kwam mooi uit, want er zou vandaag geschoten worden!  

In colonne reden we het straatje in naar onze eerste opnamelocatie. Ik reed voorop, want ik wist de weg. Een fijn afgelegen plekje aan de rand van het bos. Ik kom er graag, omdat ik er nooit een sterveling tegenkom, en mijn honden er dus heerlijk kunnen loslopen. 

Zo niet vandaag. Vandaag bleek het Nationale Trek-een-flitsende-hardloop-outfit-aan-en-trotseer-de-kou-dag te zijn, en iedereen deed mee!
Precies op de plek waar wij voor eens en altijd hadden willen afrekenen met de kwade genius in mijn boek, had zich een kleurrijke meute sportievelingen verzameld.
Terwijl om ons heen iedereen druk in de weer was met de broodnodige opwarmings- en rek- en strekoefeningen, keken wij elkaar vertwijfeld aan, en besloten er vandoor te gaan. Dit was beslist geen goede plek om ongezien een moord te plegen. 

Alleen in mijn auto, op weg naar de volgende locatie, sloeg de schrik me om het hart. Stel dat het overal zo druk zou zijn, wat dan? 
Mijn vrees was echter ongegrond. De rest van de dag ging alles van een leien dakje. De acteurs zetten hun beste beentje voor, alle geplande misdaden konden onopgemerkt worden gepleegd, en cameravrouw Monique keek tevreden. 

En dan breekt nu dus het lange wachten op de montage aan, wilde ik schrijven, maar terwijl ik zat te typen kwam er een appje binnen met de veelbelovende woorden ‘eerste impressie’. 

En nu – na een keer of tien opnieuw op play te hebben gedrukt, kijk ik ook tevreden. Héél tevreden.

Wordt beslist vervolgd…


 

IMG_20180225_231331_090