Klaar!

02/03/2018


Vrijdagavond. Dag vijf sinds we de filmopnames voor mijn boektrailer gemaakt hebben. Dachten we op dinsdagmiddag al even dat de trailer af was, nu is ie écht af!

De afgelopen dagen hebben cameravrouw Monique en ik nog heel wat puntjes op i’s gezet. In die zin dat we ons in een non-stop appconversatie bevonden, en Monique tegelijkertijd al het montagewerk deed. Slapen kwam er nauwelijks van, haar huis vervuilde, haar koelkast raakte leeg, en ze verwaarloosde haar man en kinderen, maar mijn boektrailer werd steeds mooier.

Teksten werden erin geplakt en er weer uit gehaald, muziek aangepast en vervangen. We vroegen onbevangen ‘proefkijkers’ om hun mening, en die bleken details te zien waar we zelf na tientallen keren kijken blind voor waren geworden, maar die toch nét even anders moesten.
 

Als straks de omslag van het boek beschikbaar is, moet die er nog in worden gemonteerd, maar dat is een fluitje van een cent, en zal bovendien nog wel even duren. Dus nu zijn we klaar. We kunnen allebei weer verder met ons eigen leven. Uitrusten, boodschappen doen, een blog schrijven of aan een nieuw verhaal beginnen.

Misschien eerst nog één keer de trailer bekijken. Voor de zekerheid. Hm. Niks op aan te merken. Toptrailer. Hoe ik het ook wend of keer, er valt niks te overleggen of bespreken. Jammer.


IMG_20180302_205714_967