Het bestaat écht!

13/08/2018

Vier dagen geleden, op 9 augustus 2018, is mijn vierde thriller Schaduwen ter wereld gekomen. Het was weken, zo niet maanden van tevoren grootscheeps aangekondigd via social media en affiches in abri’s en toen was het dan zover. De avond daarvoor had ik de laatste zetproef goedgekeurd en de volgende ochtend was er een boek. Althans, als ik de boekensites moest geloven. Ik keek op Bruna, Ako, Bol.com en ze waren het allemaal roerend met elkaar eens, de status van Schaduwen was gewijzigd van te reserveren in op voorraad of simpelweg bestellen. Maar ik had nog geen boek gezien. Wel een foto. Van een proefexemplaar. Dat leek enorm veel op een echt boek, maar dat was het dus nog niet. Ook mijn eigen voorraadje Schaduwen was er nog niet. Daar was de drukker nog druk mee, levering zou plaatsvinden na het weekend. 

Ik kreeg van allerlei mensen lieve berichtjes. Ze noemden die doodnormale doordeweekse donderdag de grote dag, feliciteerden me met mijn nieuwe boek, spraken over feestjes en wensten me een fijne dag. Het was best een fijne dag, die dag, maar er was geen feest, en ook geen boek. Althans, niet in mijn wereld. Wel werd ik ’s avonds gebeld door een lokale radiozender. Of ik de volgende ochtend in hun radioprogramma over mijn nieuwe boek wilde komen vertellen. Dat wilde ik heel graag, dus ik zegde toe die vrijdagochtend om 10.30 uur in de studio aanwezig te zijn. Tijdens het radio interview vertelde ik enthousiast over Schaduwen, en hoe dat zo tot stand was gekomen.
Een controlerondje langs de diverse online boekwinkels wees uit dat Schaduwen inmiddels ook overal als e-book verkrijgbaar is, en ik kreeg van diverse mensen een berichtje dat ze graag een gesigneerd exemplaar van Schaduwen wilden bestellen. Ik noteerde ijverig adressen en maakte afspraken. Allemaal heel erg leuk en net echt, maar ik had nog steeds geen boek gezien. Bestond het eigenlijk wel? 

Toen postte iemand een foto van Schaduwen op Facebook, het boek was die dag met de post bij haar bezorgd. Bij haar wel. Ik keek mijn ogen uit. Daar was het dan toch, mijn boek! #schaduwen #spannendboek #thriller! Zie je wel, ik wist het wel! Het bestaat echt! Al heb ik het nog steeds niet met eigen ogen gezien…

 

 

boekperro