Werkoverleg!

12/09/2018

Maandagavond, even na achten. Hoewel het meteorologisch gezien al herfst is, lijkt het in werkelijkheid meer op een zwoele zomeravond. Op de diverse terrasjes aan de markt genieten mensen van de laatste stralen avondzon en elkaar. Zelf loop ik aarzelend, met mijn telefoon in de hand, op zoek naar het afgesproken café.

‘Hier rechts,’ schalt de stem van de navigatie beschamend hard over het plein. Met een, naar ik hoop, nonchalant gebaar stop ik het toestel in mijn tas en speur naar een straatje rechtsaf, totdat ik besef dat ik pal voor mijn bestemming sta.
 

Binnen kijk ik zoekend om me heen, maar ze is er nog niet. Ik kies een rustig plekje achterin, van waaruit ik de ingang in de gaten kan houden en bestel een kop koffie. Even later zie ik Mascha binnenkomen en speurend om zich heen kijken.
 

Ik had op de parkeerplaats de gelegenheid te baat genomen om een van de glazen hokjes met een betaalautomaat te verfraaien met een poster van Schaduwen, maar ook Mascha is voorbereid. Ze heeft niet alleen een exemplaar meegenomen van Halverwege het einde, haar eigen debuutroman, maar ook eentje van Schaduwen. Want er moet natuurlijk wel een foto worden gemaakt, en een foto zonder onze boeken telt niet.
 

Hoewel we elkaar pas twee keer eerder ontmoet hebben, en er bij die gelegenheden geen mogelijkheid was om uitgebreid kennis te maken, voelt het meteen vertrouwd. We praten over onszelf en schrijven en ambities en boekpromotie en al dat. Het is fijn om te horen hoe een ander het schrijfproces heeft ervaren, om overeenkomsten en verschillen te ontdekken. En het is nóg veel fijner om samen plannen te smeden. We beleven dezelfde spannende tijd, en we willen daar allebei graag een succes van maken. En dat gaan we dus doen, hebben we besloten. Geen twijfels, geen gezeur, ertegenaan! Dus. Wordt beslist vervolgd!

 

 

Maschaenik