Eenzaam

19/09/2018


Ik hoorde vandaag op de radio dat steeds meer Nederlanders online hun boodschappen doen. Deed in 2016 nog 21% van de Nederlanders online boodschappen, in 2017 is dat percentage gestegen tot 29%. Daarmee zijn we koploper in Europa geworden. En dan zijn levensmiddelen nog niet eens de populairste aankopen die we via internet doen. Maar liefst 57% van alle Nederlanders koopt online zijn of haar kleding.
 

Daarmee besparen we met zijn allen enorm veel tijd. We hoeven niet te winkelen, geen boodschappen te doen. Geen gesjouw meer met zware boodschappen, geen gezellig praatje meer met de kassière in de supermarkt of die aardige oude man die altijd op dat bankje op het plein zit. Nooit meer winkel in winkel uit met je moeder of je beste vriendin, op zoek naar dat ene perfecte jurkje, geen genoeglijk kopje koffie meer tussendoor op een terras.
 

Alles wat je nodig hebt wordt heerlijk efficiënt thuis bezorgd. Hoe fijn is dat? Op die manier kunnen we extra veel tijd besteden aan andere zaken. Zoals bijvoorbeeld online leuke dingen doen. Volgens recente cijfers brengt een gemiddelde smartphonegebruiker in 2018 namelijk 6 uur per dag online door. We spelen eindeloos geestdodende spelletjes, en in onze jacht op volgers en likes downloaden we apps waarmee we kiekjes van onszelf en ons leven kunnen opleuken alvorens ze met de rest van de wereld te delen. We bloggen en vloggen dat het een lieve lust is. We #genieten, #yolo tenslotte!
 

En o ja, ik las ook ergens dat meer dan een miljoen Nederlanders zich erg eenzaam voelt. Dat is raar…

american-casual-cellphone-1262971 (1)