Donor

16/04/2019

 

Onder deze blog heb ik een foto geplaatst van het donorcodicil dat ik op 21 mei 1982 invulde en ondertekende. Daarmee legde ik vast ik dat mijn organen en weefsels na mijn overlijden beschikbaar stel voor transplantatiedoeleinden. Omdat ik destijds pas dertien was, is het codicil tevens voorzien van de handtekening van mijn vader. Waarom vertel ik dit? Omdat eind oktober van dit jaar mijn vijfde thriller zal verschijnen met de spannende titel Kamer 305!

Kamer 305 was niet de oorspronkelijke (werk) titel van het (op dit moment nog niet voltooide) manuscript. De werktitel was namelijk Donor. Niet de meest originele titel voor een nieuwe thriller, maar als werktitel voldeed ie. Ik wil namelijk wel al verraden dat orgaandonatie een belangrijke rol speelt in Kamer 305
En zoals het ouderwetse donorcodicil al doet vermoeden, ben ik al heel erg lang een voorstander van donorregistratie. Op dit moment (april 2019) staan in Nederland meer dan 1.200 mensen op de wachtlijst voor een orgaan. 
Met het doneren van organen en/of weefsels na je eigen overlijden bied je een medemens een kans. Een kans op leven. Op een langer leven, of een fijner leven. Wie wil dat nou niet?
Dus sta je nog niet geregistreerd als donor, denk er dan eens over na. En realiseer je wat je op die manier misschien ooit voor iemand kunt betekenen.
 

In het echt dan hè, want aangezien Kamer 305 een hartstikke spannende thriller gaat worden, loopt dáár natuurlijk niet alles zoals je dat in werkelijkheid zou wensen of verwachten. Integendeel!

 

(mocht je nu meteen de daad  bij het woord willen voegen en je keuze willen vastleggen, dat kan hier)

 

 

donorcodicil